
מלח, תבלינים וטעמים...
תינוקות חווים טעמים עוד בשלב העוברות ובהמשך לאחר הלידה - ותינוקות יונקים עשויים להנות מטעמים משתנים בחלב האם, (שאינו בהכרח אחיד בטעמו לאורך זמן...).
הגעתם לגיל שאפשר להתחיל - או אולי בעצם להמשיך - מאחר שהשנתיים הראשונות עבור התינוק הינן משמעותיות בביסוס העדפותיו ופתיחותו לטעמים והתנסויות של מזונות שונים שנציע לו.
סביב גיל שנתיים ולעיתים אף קודם - תינוקות עשויים להפוך לבררנים יותר ולצמצם את מגוון המזונות אותם הם נהנים לאכול - כך נראה כי היו מאכלים שהתינוק "אהב" ואכל בחדווה למשך תקופה, וכעת ממש לא מעוניין בהם יותר.
ככל שהחשיפה לטעמים, מרקמים, ריחות ומאכלים מוקדמת ורחבה יותר,( בדגש על לפני גיל שנתיים), כך נצליח לשמר בתפריטו של הפעוט, מגוון פריטים רחב יותר על אף הצמצום הצפוי בסביבות גיל שנתיים - כעת מתחיל "חלון ההזדמנויות" שלנו.
תינוקות אינם זקוקים לתוספת של מלח כחלק מהבישול ובטח שלא במינונים שחלקנו המבוגרים צורכים, אך פרט למלח, תינוקות בהחלט יכולים להנות ממגוון של טעמים וריחות המתעוררים ונוצרים על ידי שימוש בתבלינים אחרים.
הקפידו על שימוש בתבלינים טבעיים כמו אבקות התבלין - כורכום, כמון, קינמון או כל תבלין אחר הנמצא בשימוש הביתי, עשבי תיבול, שום, בצל, סלרי ובמידת הצורך הוסיפו מעט מלח בסיום הבישול.
הוספת המלח בסיום הבישול, וזה נכון לכל המשפחה, מצריכה כמות קטנה יותר של מלח בהשוואה לכמות הנדרשת אם נתחיל בהוספת מלח עם תחילת הבישול - אמצו זאת גם עבור הבישול באופן כללי.
הסיבה לכך היא שכאשר אנו מוסיפים מלח בתחילת הבישול, טעמו עם הזמן יורד בעוצמתו ואז אנחנו "מתקנים תיבול" ומוסיפים עוד הרבה בסוף ובצורה זו צורכים הרבה מלח שלא לצורך.
בנוסף, הוספת המלח בסיום הבישול תאפשר לנו להפריד מהסיר מנה לא מומלחת עבור התינוק, כך שכולם נהנים מאותו הסיר והתינוק אט אט משולב בתפריט המשפחתי.
צילום: Shutterstock
ולמה כל זה קשור לפסח?!
דעו שלקראת הפסח מיוצרים בארץ תבלינים נקיים מתוספות למינהן, (שלא הוספו להם עמילנים או קמח או שלא היו בסביבתם בתהליך הייצור והאריזה) - אני אוהבת לרכוש את התבלינים הללו עבור מספר חודשים מראש, (מפסח ואילך...).
ביתר השנה תמיד אפשר לרכוש תבלינים שנטחנים במקום - ולכן איכותיים ונקיים יותר מתוספות.
רוצים להישאר מעודכנים בתכנים נוספים מבית Developy? לחצו כאן ועשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק!

