
לחם טחינה בדקה וחצי...
ברמה התדמיתית, רק להגיד שהכנתי לחם כבר מרגיש לי שדרוג משמעותי לאוסף היכולות הקולינרי שאני מסגלת לעצמי עם השנים... :)
אולי יש כאן כמה אמהות שקצת יותר בעניינים ממני, אבל המתכון הבא הוא אחת הדוגמאות למתכון פשוט וקל ממש, וזאת ביחס לתוצאה המדהימה שמתקבלת. אצלינו בבית זה הפך לחלק מהתפריט המשפחתי לכל הגילאים, וחשוב לציין שמדובר במתכון אשר מכיל מרכיבים בריאים ומזינים. תראו כמה קל זה ופשוט...
מצרכים עבור כיכר לחם אחת (ראו תמונה)
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן
כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה: לתוך קערה לשפוך את כל המצרכים ולערבב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם נוזלי, חלק ואחיד כפי שניתן לראות בתמונה מטה.
בתמונה: הבלילה החלקה בתוספת חתיכות בננה בתוכה
במקביל לחמם תנור ל180 מעלות, ולהכין תבנית מוארכת עם נייר אפייה בתוכה.
לרוקן את הבלילה לתוך נייר האפיה על גבי התבנית ולהכניס לתנור שחומם קודם למשך 20-25 דקות, כמובן שכל תנור מעט שונה, ויש לבדוק עם קיסם שמחדירים ללחם אשר צריך לצאת יבש כמו בעוגה... זה הסימן שהלחם מוכן!
טיפ לשדרוג - ניתן להוסיף למתכון בננה אחת בחתיכות כמו בתמונה מעל, ולערבב לתוך הבלילה . תוספת הבננה תמתיק את הלחם עצמו גם שיהיה גם במרקם יותר "עוגתי", טעים בטירוף, ויתאים יותר לשימושים שונים במהלך הארוחות, ביחס לכיכר לחם טחינה ללא בננה.
רוצה להשאר בקשר? עשי לנו לייק בעמוד הפייסבוק של Developy ומבטיחות להמשיך לעדכן!

