
משבר גיל 4 חודשים...
הקומקום רתח, הכנת לך קפה שאת מפנטזת עליו כבר יומיים, את צועדת לכיוון הספה הרכה והנעימה שקוראת לך, מתיישבת ומרימה רגליים עם חיוך רווי נחת על הפנים, ואז זה קורה, הבייבי שלך התעוררה בחדר השני…
את מסתכלת על השעון ולא מאמינה - 20 דקות! עברו רק 20 דקות מאז שהיא נרדמה, ואת רק יכולה להמשיך ולפנטז עכשיו על הקפה שמתקרר לו בסלון, ושוב לא תוכלי לשתות אותו חם… משם המחשבות רצות לטקס ההרדמה הארוך שמצפה לך, שיכלול שוב הנקה, שוב על הידיים ושוב ניסיונות כושלים להניח במיטה ולקוות שהיא לא תתעורר תוך כדי...
מה השתנה בשבוע האחרון? כבר 4 חודשים שהיא ישנה שעות רצוף ופתאום משהו קרה….
אז מה קרה ???

צילום: Shutterstock
1. קפיצת גדילה - סביב הגילאים: 3 שבועות, 6 שבועות, 4 חודשים ושנה - תינוקות עשויים לחוות קפיצות גדילה. כאשר תינוק חווה קפיצת גדילה הוא עשוי להיות עצבני יותר ורעב יותר.
בפועל מה שקורה הוא שקיבת התינוק, שהיא למעשה שריר, גדלה מעט ומתרחבת על מנת להיות מסוגלת להכיל כמויות מזון גדולות יותר בהתאם לצריכה הגוברת והעלייה במשקל של התינוק.
תהליך זה לא קורה ביום אחד, ולכן תינוקות עשויים להביע רעב יוצא דופן שיתבטא בעלייה במס' ו/או במשך הארוחות ביחס לשגרה, (למשך 24-48 שעות בממוצע), עד להשלמת התהליך.
במידה שאנו מבחינים בסימנים שמרמזים על נוכחותה של קפיצת גדילה, (שילוב של גיל התינוק וסימנים נפוצים), נספק לתינוק מענה מלא לדרישותיו בינהן - האכלות תכופות יותר, הרגעה, והכלה של השלב שעובר כעת - זהו שלב זמני וחולף, כשתהליך זה יתאזן, קרוב לוודאי שתראו שהתינוק שלכם חוזר לשגרת ההאכלות והשינה בהתאם למצב החדש.
2. עמידות לגורמי תלות קיימים ויצירת חלון ערות - בגיל זה, התינוק עשוי לפתח עמידות לגורמי התלות שהרדימו אותו עד כה, (הרדמה על הידיים, על הציצי, מנשא, נענוע ועוד).
בפועל נראה כי גורמי התלות שהשתמש בהם עד כה לצורך הירדמות כבר אינם "יעילים" עבורו כמקודם, ולכן הוא מחפש אלטרנטיבות אחרות. החיפוש אחר גורם תלות חדש יוצר "חלון ערות" שהוא למעשה זמן שהתינוק אמור לישון בו אך אינו מצליח להרדם.
תופעה זו עשויה להופיע בכל גיל. חשוב לדעת כי הזמן המתאים ביותר ללמד את התינוק הרגלי הירדמות חדשים הינו סביב גיל 5-6 חודשים עבור מרבית התינוקות.

