
חפץ מעבר: למה הוא טוב ואיך בוחרים את האחד?
תינוקות רבים מאמצים לחיקם בובה, חיתול בד או שמיכה כדי להתנחם בעובדה שהם כבר לא בבטן החמימה של אמא. זה אמצעי נהדר ופרקטי להרגעה והקניית ביטחון בעתות משבר או סתם ברגע של פינוק. כך תעזרו לתינוק שלכם לאמץ אחד שכזה
לנו כאנשים בוגרים קשה להבין זאת, אבל כאשר תינוק נולד הוא עדיין לא מצליח לתפוס כי הוא ישות נפרדת מאמא, אבא או כל דמות עיקרית המטפלת בו בשגרת יומו. זה עניין שלוקח זמן להפנים אצל כל ניובורן, אבל ככל שהזמן עובר מתרחש לאיטו תהליך טבעי של היפרדות בין הישויות, שבמהלכו התינוק מפנים שהוא כבר אינו חלק אינטגרלי מההורה, אלא ישות נפרדת בפני עצמה.
תהליך הניתוק מההורה כרוך ברגשות כמו חרדה ותסכול שהתינוק חש באופן טבעי, ולצורך נחמה הוא עשוי לאמץ חפץ כלשהו המסמל עבורו את החום והנוכחות המרגיעה והמוכרת של ההורה. מטרת חפץ המעבר היא לסייע לתינוק להתמודד עם הפרידה באופן הדרגתי ולהקנות לו ביטחון לאורך התהליך ואחריו.
האם כל התינוקות מאמצים חפץ מעבר?
התשובה היא לא, אבל רובם כן. לעיתים נראה כי תינוקות שאינם מאמצים חפץ מעבר משתמשים בחלקים של גופם כתחליף מנחם, כדוגמת אצבע.
באיזה גיל נוהגים תינוקות לאמץ חפץ מעבר?
כל תינוק הוא אינדיבידואל ומכאן שאין גיל קונקרטי נכון לכלל התינוקות. יחד עם זאת, רוב התינוקות יאמצו חפץ מעבר בין גיל 4 חודשים לשנה, והוא ילווה אותם ברוב המקרים עד גיל 3.
מהם חפצי המעבר הנפוצים?
כרית, שמיכה, חיתול טטרה ובובה הם המובילים ברשימה, כאשר המכנה המשותף לכולם הוא שהם חפצים רכים ונעימים למגע עבור התינוק.
צילום: Shutterstock
שלושה טיפים לחפץ מעבר טוב:
1. חשוב ביותר להקפיד על בטיחות החפץ. בחרו כזה שאין לו חלקים קטנים שעלולים להתנתק כמו בובה עם אף או עין מכפתורים.
2. הניחו את חפץ המעבר בצמוד לגופכם כדי שהריח שלכם ייספג בחפץ. זה יקל על החיבור של התינוק איתו.
3. כאשר התינוק מתחבר לחפץ מעבר מסוים, מומלץ לרכוש שניים ואפילו שלושה חפצים זהים. זאת על מנת להתמודד מבעוד מועד עם מצב של אובדן או נזק בלתי הפיך לחפץ המקורי הראשון, מה שנוטה לקרות בדיוק בזמן הלא מתאים.
הורים רבים חוששים שילדיהם יפתחו תלות בחפץ המעבר. אך אל דאגה, הוא לא יזדקק לו לנצח. מניסיוני, הרוב המוחץ של הילדים ייפרד ממנו בטבעיות וללא קשיים. סמכו על הילד שלכם והסירו דאגה מלבכם.

