
המרק הראשון שלי - גרסה בשרית
כולנו מדמיינים את המרק המתבשל בסיר, אך בתחילת הדרך אמצו לעצמכם את הבישול באמצעות אידוי. אידוי הינה הדרך המהירה והבריאה ביותר לבישול היות ומשמרת את ערכיו התזונתיים של המאכל.
בנוסף אציין כי בשר הודו אדום נקבה - עשיר בברזל וחיוני להתפתחות תקינה, ולכן תמיד נשאף לבחור בו או לחילופין לשלב אותו עם סוגים אחרים על מנת לגוון...
ציוד-
רשת אידוי
סיר בו יכולה רשת האידוי להכנס
בלנדר מוט או מכשיר לטחינת המזון
כפית המותאמת לגודל פיו של התינוק
מצרכים (עבור 3-4 מנות) -
1 קישוא
1 בטטה גדולה או שני תפו"א בינוניים
1 גזר או חתיכת דלעת השווה בגודלה ל-3 כפות
חצי גבעול סלרי
150 גר' הודו אדום נקבה - חתוך לקוביןת במשקל 50 גר' כל אחת
כפית שמן זית לכל מנת אכילה
הכנה-
הרתיחו מים בכמות המגיעה עד תחתית רשת האידוי מבלי שהמים יגעו ברשת עצמה.
פרסו את הירקות לעובי של כ - 2 ס"מ וסדרו בשכבה אחת על רשת האידוי.
כסו את הסיר והמשיכו את הבישול עד לריכוך הירקות למשך כ 10-15 דקות.
במקביל - בשלו את קוביות הבשר בתוך סיר עם מים רותחים עד לבישולם המלא, חיתוך הבשר יקצר את זמן הבישול ויקל עליכם לאמוד מה הכמות הרצויה במנה, (קובייה בגודל 50 גרם - ניתן לבקש מהקצב שיחתוך כבר במעמד הקנייה)
לאחר הבישול, הוציאו את הסלרי מהסיר וטחנו היטב את יתר הירקות והבשר למחית חלקה - הקישוא והדלעת/גזר יספקו את הנוזלים ואין צורך להוסיף נוזלים אחרים.
לפני האכילה - מוסיפים כפית שמן זית למנה שהתינוק צפוי לאכול, הוספת השמן לאחר הבישול תשמר את ערכיו ותמנע את חמצונו.
טיפ לאחסון - בתהליך ההקפאה עשוי תפוח האדמה לשנות את מרקמו, ולכן עבור מרק המיועד להקפאה, המנעו משילוב תפוח אדמה והעדיפו שימוש בבטטה.
ניתן לשמור את המרק במקרר למשך שלושה ימים, או להקפיאו לתקופה של עד 3 חודשים (אבל אין באמת סיבה להכין כמות גדולה מידי ..).

איור: Shutterstock
כיצד נגוון בין מרכיבי המרק?
עבור מקור חלבון וברזל -
בשר בקר - יש לקנות בשר בקר טחון ולהכין תערובת המכילה גם ירק ליצירת קציצות שיבושלו במים רותחים - ראו קציצות מפתיעות במגוון רטבים .
עוף - ניתן לקנות נתחים של פרגית או חזה עוף החתוכים לקוביות במשקל של 50 גרם ולבשלם במים רותחים, כמות החלבון ממקור עוף מספיקה לצרכי התינוק, אך דעו כי כמות הברזל ממקור עוף דלה ועל כן השתמשו בו רק לשם הגיוון - אין מניעה גם לשלב הודו ועוף באותו המרק.
קטניות - קטניות מהוות תחליף טוב ואיכותי לבשר, הן בכמות החלבון והן בכמות הברזל, וחשיפה לקטניות מצויינת לכלל האוכלוסיה - הן בגיוון הטעמים והן בגיוון הרכיבים הנוספים שמכילות.
עבור מתכון למרק טבעוני ומאוזן לחצו כאן.
עבור יתר רכיבי המרק -
גיוון הירקות - ניתן להמיר את הגזר,הקישוא או הדלעת בירק אחר כמו - ברוקולי,כרובית או סלק. יש לשים לב כי ברוקולי או כרובית עשויים ליצר מעט גזים ועל כן חשפו אליהם בהדרגה.
גיוון הפחמימה - את תפוח האדמה או הבטטה ניתן להחליף בכמות השווה ל-2 כפות של פחמימה לאחר בישול - למשל כף אורז, פסטה, קינואה או בורגול - כל זאת בהתאם למזונות שהתינוק כבר נחשף אליהם.
בתיאבון...

